top of page

אודות

 צפייה מהנה

       מירי היימן                                              

       רכזת מגמות האמנות                                                                                          

       בית ספר "מנור כברי"

"בשעת מגפה"

הפקת מגמות האמנות של בית ספר "מנור כברי" – שנה"ל תשפ"א

ההפקה שבה תחזו כעת, הינה הפקה משותפת של מגמות האמנות בשכבת י"א: תיאטרון, עיצוב במה ותלבושות, אמנות פלסטית, מוסיקה, מחול וקולנוע. 

מטרת ההפקה המשותפת היא לאפשר לתלמידים להתנסות בלמידה אמנותית רב תחומית. בכל שנה אנחנו בוחרים כיוון, עניין ושאלה אומנותית, אותם אנחנו בוחנים כצוות מורים לאמנות ואמנים. עבודת היצירה לקראת ההפקה נעשית בשילוב הוראה משותפת של מורי המגמות השונות והתנסות רב תחומית רחבה.  

השנה, אותגרנו על ידי מגפת הקורונה שיצרה מצב שבו נאלצנו לתכנן מסלול מחדש, לצאת מהדרך בה נהגנו לעבוד במהלך השנים ולהמציא את שלנו מחדש, מתוך תהליך מחשבה על הדרך הנכונה והמתאימה לנו במצב של בידוד וריחוק חברתי.  

רבות כבר נאמר ונכתב אודות מגפת הקורונה ועל ההשלכות הנלוות לה, מטבע הדברים השינויים נמצאים בראש מעייננו ואלה נעים בתחזיות כאלה ואחרות על הסדר העולמי החדש שאליו נתעורר למחרת המגיפה. 

מגפת הקורונה, ככל אסון עולמי, זוכה לביקור המוזות המאותגרות במציאת פתרונות אמנותיים הנותנים מענה לגזרות התקופה. עובדה זאת לא פסחה עלינו. לקח זמן  עד שהבשיל התהליך, יותר מכל היה לנו ברור שאנחנו חייבים לאפשר לתלמידים את חווית היצירה וגם שהאתגרים אינם פשוטים. 

"בשעת מגפה" -  יצירת אמנות מקורית בה רצינו לתת ביטוי לחמלה והערבות ההדדית שקפאו לרגע בתוך בליל המילים שהתנפצו במהלך השנה האחרונה.

סגרים,  חרדת בידוד ותסמינים, פחד מהדבקה, הימנעות ממגע, ריחוק, בדידות, הפרות סדר, הפגנות, קריסת הכלכלה, התרבות והחינוך ונסיקת עולם המסכים, כל אלה הם החומרים מהם יצרנו השנה את ההפקה. דרך עבודה המשותפת חזרנו אל חלום היצירה, העשייה והמפגש האנושי.  יותר מכל, על רקע הקושי, נאבקנו לעצב את המציאות באופן של התמודדות אמנותית  המתכתבת ומגיבה לסביבת החיים שלנו. אמנות המבקשת לחולל שינוי ולהטיל ספק במציאות הקיימת. 

ההפקה שבה אתם הולכים לחזות היא פרי תהליך עבודה המשלב יצירה מקורית שיש בה מקום לכל אחת ממגמות האמנות. מתחילת השנה עבדנו בשיתוף פעולה בין המגמות ובחרנו להציג את העבודה בדרך היחידה האפשרית בתקופת מגפה - דרך המסך. 

בתחילת הדרך עבדו תלמידי המגמות בביתם. כל אחד יצר בתחומו והתוצרים נשלחו למורים. התוצרים הראשוניים נאספו ועובדו. חוברו אחד לשני ויצרו סקיצות ראשונות לעבודות. במלאכת מחשבת נאספו כל החומרים ליצירות וצולמו לסרטים בהם חברו המגמות כולן. החוויה האמנותית שלפניכם היא אותו חומר מותך שבו לכל תלמיד ותלמידה ישנם הצבע והאמירה האמנותית שלהם. חלקם נראים, מוארים ונשמעים, חלקם חבויים מאחורי הקלעים. הגבול בין היצירה האישית של כל תלמיד ליצירה הכללית המשותפת מטשטש והופך להיות רקמה עדינה שנרקמת בתוך החוויה הכוללת.  

בשבילנו, תלמידי המגמות, רכזי ומורי האמנויות בבית הספר - המבצע הגדול הזה הוא מאמץ כביר שיש עמו זכות גדולה ושמחת יצירה משותפת וגם שנדמה מסביב שהאמנות נעלמה בשעת המגפה.

אנחנו רוצים להודות לכל אותם אלה שמסרו את עצמם לדרך, עמלו ויצרו, השפיעו והושפעו, נאבקו וידעו גם לוותר, בתקופה שמאתגרת את כולנו. 

אנחנו מכירים ומוקירים את כל המעטפת התומכת, האמיצה והפעילה. זו המשקיעה את כל המשאבים הנדרשים: ההורים והמשפחות, הנהלת בית הספר, מחנכי השכבה, וכל מורי וצוות בית הספר והשילוב האזורי, שמתגייסים כולם לקיומו של התהליך החינוכי המיוחד הזה. 

היום אנחנו נפתחים, נחשפים ופוגשים אתכם-קהל נכבד. 

הנה אתם הופכים לשותפים שלנו.     

IMG_8660.jpg

 מגמת אמנות

בשעת מגפה 19 נערים ונערות ביטאו באופן קולקטיבי 

את שיקוף המצב בצורה אומנותית

התמה הראשית היא עינים

התבוננות לתוך ומעבר….

מה לא מכסה הסכה?

מה נשאר לנו לזהות?

שאלת הזהות שמעסיקה את גיל הנעורים קיבלה תפנית

ואותה פורסים הם לפניכם

bottom of page